Image for Vasara ja nauloja

Vasara ja nauloja

Vasara ja nauloja

26.11.2021 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Antti J. Leinonen

Raksajuridiikkaa konkareille -kokonaisuus tarjoaa tiukkaa asiaa rakentamisen juridiikan eri osa-alueilta.

Juha Ryynänen, millaista osaamista rakentamisen maailma vaatii asianajajalta?

Rakentamisen maailma vaatii asianajajalta moniosaamista. Pitää tuntea useiden oikeudenalojen juridiikkaa ja ymmärtää toimialan toimintaperiaatteita. Jo ihan yksinkertaisillekin rakennushankkeille on tyypillistä, että erilaisia toimijoita saattaa olla yli kaksikymmentä. Riippumatta siitä, missä roolissa päämies on rakennushankkeessa, asianajajan täytyy hallita kokonaisuus. Muutoin asianajaja saattaa puskea väärään suuntaan ja aiheuttaa päämiehelle vahinkoa tarpeettomilla riidoilla ja prosesseilla.

 

Miksi näet tärkeänä kouluttaa alan kiemuroista kollegoita?

Asianajajaliiton hallituksessa on pidetty tärkeänä, että asianajajat tarjoaisivat omaa osaamistaan kollegoiden käyttöön. Näin toimimalla kehitämme asianajajakunnan osaamista kokonaisuutena. Ammattitaito on kilpailuetu, jolla asianajajat erottuvat positiivisesti muista juristeista.

 

Minkälainen koulutuskokonaisuus on luvassa?

Koulutuskokonaisuuden ovat suunnitelleet professori Mikko Vuorenpää ja allekirjoittanut. Tavoitteena on, että kaikki kouluttajat ovat tohtoritasoa tai ovat muuten omalla sektorillaan maan terävintä kärkeä. Kaupallisissa koulutuksissa tavoitetaso on liian usein liian matalalla. Meidän koulutuksessamme tavoitteena on rakentaa kokonaisuus, jonka jokaisesta osasta on aidosti hyötyä kokeneille asianajajille. Siksi annoimme pilke silmäkulmassa koulutuksen nimeksi Raksajuridiikkaa konkareille. Luvassa on tiukkaa asiaa rakentamisen juridiikan eri osa-alueilta.

  • 8.12.2021 Raksajuridiikkaa konkareille: Osa II – Rakentamisen prosessioikeutta
  • 10.2.2022 Raksajuridiikkaa konkareille: Osa III – Maankäyttöoikeutta

 

Katso kaikki koulutukset ja ilmoittaudu:
asianajajaliitto.fi/tapahtumakalenteri

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki