Lehtiarkisto

Advokaatti 2/2024

Uusi ura asianajotoimistossa

Professori Matti Tolvanen eläköityi Itä-Suomen yliopistosta vuodenvaihteessa, mutta uusi työ odotti asianajotoimistossa. Oikeustieteiden laitoksen hän jätti taakseen rauhallisin mielin. Huolta aiheuttaa tutkimusrahoituksen keskittyminen tietyille oikeudenaloille.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 1/2024

Asianajajan työn ytimessä

Julkisella puolella voi keskittyä ihmisten auttamiseen, sanoo Helsingin johtava julkinen oikeusavustaja Nina Solas-Iloniemi. Hän höllentäisi oikeusavun tulorajoja siten, että nykyistä useampi ihminen olisi oikeutettu apuun.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 5/2023

Jättimäinen juttu

Uhrimäärältään Suomen rikoshistorian laajin juttu eteni marraskuussa 2023 käräjille. Advokaatti kysyi eri osapuolilta, millaista venymistä Vastaamo-tietomurto on vaatinut.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 4/2023

Ikuinen oppija

Markku Fredman aloitti elokuussa Helsingin yliopiston työelämäprofessorina. Hän toivoo innostavansa nuoria juristeja asianajajaoikeuden pariin.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 2/2023

Totta vai tarua?

Asianajajiin liittyy paljon myyttejä ja väärinkäsityksiä. Advokaatti vastaa niistä muutamaan yleisimpään.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 1/2023

Kuusi trendiä tulevaan

Dittmar & Indreniuksen tuore toimitusjohtaja Gabrielle Dannberg listaa suurimmat muutokset, jotka vaikuttavat asianajoalaan nyt ja tulevaisuudessa.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 5/2022

Peli seis: Ensiapua oikeusavulle

Britanniassa ja Norjassa asianajajat ovat lakkoilleet oikeusapupalkkioiden heikon tason vuoksi. Voiko samoin käydä Suomessa?

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 4/2022

Martina Kronström: Tyynenä myrskyissä

Asianajaja Martina Kronström on tullut tunnetuksi edustaessaan maalittamisen kohteeksi joutuneita toimittajia. Hänen mukaansa maalittaminen uhkaa jo demokratiaa ja oikeusvaltion toimintaa.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 3/2022

Róbert Spanó: Aaria ihmisoikeuksille

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen presidentin Róbert Spanón mukaan asianajajilla on kriittinen rooli siinä, että Euroopan ihmisoikeussopimus toteutuu ruohonjuuritasolta ylöspäin.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 2/2022

Tuija Brax: Oikeusvaltion lähettiläs

Entinen oikeusministeri Tuija Brax edistää oikeusvaltiotyötä kehittyvissä maissa. Hän löytää maailmalta onnistumisia, jotka motivoivat jatkamaan työtä silloin, kun oikeusvaltiot horjuvat ja murtuvat.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 1/2022

Raija Toiviainen: Syyttäjä ei taivu paineessa

Syyttäjät painivat paitsi työruuhkan, myös lisääntyneen häirinnän ja vihapalautteen kanssa. Niistä on myös valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen saanut osansa.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 5/2021

Kaja Kallas: Asianajaja politiikan huipulla

Viron pääministeri työskenteli ennen poliitikon uraansa asianajajana – Suomessakin. Miten siirtymä asianajouralta politiikkaan sujui ja mitä hän sanoo Viron koronatilanteesta?

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 4/2021

Kaarle Gummerus: Juristi kolmannessa polvessa

Kollegoiden arvostama ja monista näkyvistä rikosjutuista tutuksi tullut tamperelainen asianajaja kertoo ajatuksiaan työstään ja oikeusjärjestelmämme ongelmista.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 3/2021

Frank Johansson: Ihmisten ääni

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn toiminnanjohtajan Fran Johanssonin mukaan Suomessa on rakenteellisia ongelmia, kuten ihmiskauppaa, joihin emme ole riittävästi heränneet.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 2/2021

Mika Lahtonen: Pimeällä puolella

Alibin päätoimittaja Mika Lahtonen on monissa liemissä keitetty rikosjournalisti, jonka mukaan ihmisillä on oikeus tietää, mitä maailmassa tapahtuu niin hyvässä kuin pahassa.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 1/2021

Niko Jakobsson: Unelma-ammatissa

Asianajajaliitto saa Niko Jakobssonista pääsihteerin, joka on omistautunut digitalisaation edistämiselle ja asianajajan aseman puolustamiselle.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 5/2020

Eero Hyvönen: Vapaus ja vastuu

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvönen pitää sananvapauden vaalimista tärkeänä myös silloin, kun vihapuhetta pitäisi suitsia.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 4/2020

Johanna Rantanen: Ihmisten kielellä

Dottirin toimitusjohtaja Johanna Rantanen sanoo, että asianajajan ei tarvitse olla persoonaton kivikasvo.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 3/2020

Hanna Räihä-Mäntyharju: Asianajajat esiin!

Asianajajaliiton uusi puheenjohtaja Hanna Räihä-Mäntyharju toivoo, että asianajajat toisivat osaamistaan enemmän esiin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 2/2020

Kirsi Pimiä: Luottamuksen rakentaja

Sisäministeriön kansliapäällikön Kirsi Pimiän tehtävänä on varmistaa, että Suomi on jatkossakin turvallinen maa – kaikille.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 1/2020

Kari Kuusiniemi: Arjen isoja asioita

Korkeimman hallinto-oikeuden tapaukset ovat haastavia 20 vuoden kokemuksellakin, sanoo KHO:n presidentti Kari Kuusiniemi.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 5/2019

Anna-Maja Henriksson: Tutussa talossa

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson palasi tutulle työpaikalle, jossa moni asia oli kuitenkin muuttunut.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 4/2019

Petra Spring: Kohuja kaitsemassa

Mediatuomari Petra Spring uskoo, että moni kohu olisi vältettävissä riittävällä tiedottamisella.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 3/2019

Elina Pekkarinen: Lyhenevä lapsuus

Tuore lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen on huolissaan lasten oikeuksien heikkenemisestä ja lasten asemasta pitkittyvissä oikeuskäsittelyissä.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 2/2019

Asianajajaliitto 100 vuotta

Asianajajaliiton 100-vuotisjuhlanumero. Kolme ruuhka-Suomen ulkopuolella työskentelevää asianajajaa kertovat, miten he ovat yhdistäneet yrittäjyyden ja perhe-elämän.

Tutustu Lataa PDF
Advokaatti 1/2019

Berit Reiss-Andersen: Taisteluun oikeusvaltion puolesta

Nobelin rauhanpalkintokomitean puheenjohtaja Berit Reiss-Andersen kannustaa asianajajia barrikadeille oikeusvaltion puolesta.

Tutustu Lataa PDF