Image for Huumejutut sähköistyvät

Huumejutut sähköistyvät

Huumejutut sähköistyvät

14.2.2022 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Mikko Kauppinen

Virtuaalivaluutat ja lohko­ketjut ovat jo arkipäivää huumausainerikollisuuteen liittyvissä tutkinnoissa, sanoo koulutusvaliokunnan jäsen Lasse Lievonen.

Miten huumausainerikosten käsittely on muuttunut uusien teknologioiden myötä, asianajaja Lasse Lievonen?

Teknologinen kehitys on monimuotoistanut toimintaympäristöjä ja tekniikoita, joilla huumausainerikoksia toteutetaan. Oikeudenhoidon ammattilaisten näkökulmasta korostuukin tarve ymmärtää laajasti rikosten tekemisessä hyödynnettäviä teknologioita, jotta ammattilaisilla olisi riittävä osaaminen suorittaa vaikkapa näytönarviointiin liittyvää oikeudellista punnintaa osana rikosprosessia.

Huhtikuussa 2022 on mahdollista päivittää omaa osaamistaan aiheesta. Minkälainen kokonaisuus on luvassa?

Tuomioistuinvirasto järjesti syksyllä 2021 huumausainerikollisuutta koskevan koulutuksen, joka osoittautui hyvin suosituksi. Päätimme koulutusvaliokunnassa järjestää asianajajille oman koulutuksen huumausainerikollisuuteen liittyvistä erityiskysymyksistä.

Koulutuksessa asianajaja Tuomas Turunen keskittyy huumausainerikollisuuden näytönarvioinnin kysymyksiin. Oikeustieteen tohtori Kristian Keskitalo puolestaan kouluttaa virtuaalivaluutoista ja lohkoketjuista, jotka uusina teknologioina nykyään nousevat toistuvasti pinnalle huumausainerikollisuuteen liittyvien tutkintojen yhteydessä.

Toivomme koulutusvaliokunnassa, että koulutus tarjoaa asianajajille uusia näkökulmia, joiden avulla asiakkaan palveleminen olisi entistä laadukkaampaa myös teknologisesti kehittyvässä toimintaympäristössä. Kahden kokeneen asiantuntijan osaaminen auttaa varmasti meitä rikosasioiden parissa työskenteleviä asianajajia kehittymään työssämme. 

6.4.2022 Huumausainerikokset – todistusharkinta ja virtuaalivaluutat

Muistathan myös nämä

Muistathan myös nämä

Office- ja Acrobat-taidot uudelle tasolle

2.3. Helsinki, 17.3. Tampere, 31.3. Kuopio

Huoltoriidat nykykäytännössä, 

8.3. Helsinki, myös etänä

Ajankohtaista prosessioikeutta korkeimmasta oikeudesta,
16.3. Helsinki, myös etänä

Katso kaikki koulutukset ja ilmoittaudu:

asianajajaliitto.fi/tapahtumakalenteri

Julkaistu numerossa Advokaatti 1/2022

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset

MAINOS