Image for Haasta tuttu ja turvallinen

Haasta tuttu ja turvallinen

Haasta tuttu ja turvallinen

20.9.2022 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Marja Väänänen

Lokakuussa 2022 järjestettävässä koulutuksessa annetaan eväitä yrittäjäurasta haaveileville tai jo yrittäjänä toimiville asianajajille. Yhtenä kouluttajista toimii asianajaja, Dottirin toimitusjohtaja Johanna Rantanen.

Mitä olet oppinut johtajana, Johanna Rantanen?

Olen oppinut sietämään omaa keskeneräisyyttäni ja käsittelemään vaikeitakin tilanteita ja vastoinkäymisiä. Asianajoala mielletään usein hyvin yksilökeskeiseksi, mutta olen yrityksemme kasvun myötä oppinut, kuinka tärkeää on yhteen hiileen puhaltaminen. Eri työntekijöiden ja osakkaiden yksilöllisiä vahvuuksia kannattaa hyödyntää yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Usein sisäinen kilpailu vie energiaa ja panostuksia itse yrityksen sekä sen tavoitteiden eteen työskentelyltä.

Missä asianajajilla olisi eniten petrattavaa liittyen yrittäjyyteen?

Asianajajakunta kaipaa lisää pelottomuutta haastaa vakiintuneita toimintamalleja ja löytää asianajopalveluiden tuottamiseen uusia toimintatapoja, joilla pystymme tuottamaan lisäarvoa liike-elämälle, joka on muun muassa nopeasti kehittyvän teknologian vuoksi jatkuvassa murroksessa.

Kehotan meitä kaikkia asianajajia nöyryyteen kuunnella, mitä asiakkaat meiltä toivovat. Modernissa liike-elämässä asioita ei voi enää tarkastella vain oman erikoisalan linssien läpi, vaan haastavimpien ongelmien ratkominen vaatii usein laaja-alaista tarkastelua. Tulevaisuuden liikejuristeilta vaaditaan sitä, että pysymme yhteiskunnassa ja elinkeinoelämässä tapahtuvien muutosten pulssilla. 

5.10.2022 Asianajajan yrittäjyystaidot
Kouluttajina toimivat asianajajat Johanna Rantanen, Torsti Lakari ja Jyrki Piiparinen.

Muistathan myös nämä

Muistathan myös nämä

Asiantuntijatodistelu kiinteistöriidassa
10.10. Helsinki, myös etänä

Ajankohtaista uudesta yhteistoimintalaista ja muutosneuvotteluista
13.10. Helsinki, myös etänä

Internationell rättslig hjälp i brottmål
25.10. på distans

Nuorten Päivä
28.10. Helsinki

Katso kaikki koulutukset ja ilmoittaudu:
asianajajaliitto.fi/tapahtumakalenteri

Julkaistu numerossa Advokaatti 4/2022

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki