Image for Niko Jakobsson: Asianajaja turvaa oikeusvaltion

Niko Jakobsson: Asianajaja turvaa oikeusvaltion

Niko Jakobsson: Asianajaja turvaa oikeusvaltion

16.6.2023

Miksi Asianajajaliitto on olemassa? Miten asianajajaidentiteettiä ylläpidetään? Tässä jaksossa vieraana on Asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobsson, jolla on takanaan toistakymmentä vuotta kestänyt ura asianajajana. Puhumme Nikon kanssa Asianajajaliiton ja asianajajuuden merkityksestä oikeusvaltiossa.

Miksi Asianajajaliitto on olemassa? Miten asianajajaidentiteettiä ylläpidetään?

Tässä jaksossa vieraana on Asianajajaliiton pääsihteeri Niko Jakobsson, jolla on takanaan toistakymmentä vuotta kestänyt ura asianajajana. Puhumme Nikon kanssa Asianajajaliiton ja asianajajuuden merkityksestä oikeusvaltiossa. Keskustelemme myös asianajajaidentiteetistä ja asianajajiin tyypillisesti liittyvistä mielikuvista, kansainvälisestä asianajajayhteisöstä sekä trendeistä, jotka tällä alalla puhututtavat niin kansainvälisesti kuin kotimaassammekin – ChatGPT:tä unohtamatta. Lopuksi juttelemme Nikon omasta urapolusta yläasteen yhteiskuntaopin tunneilta aina tähän päivään.

Haastattelijana Katja Hollmén.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki