Asianajajapäivä on tätä kirjoittaessani juuri vietetty. Tapahtuma on meille kaikille erityisen merkityksellinen. Päivän asiaohjelma, kollegojen tapaaminen ja iloinen ilta ovat yhdistelmä, joka hakee vertaistaan. Ei taida löytyä tapahtumaa, joka vuosi toisensa jälkeen kerää puolet ammattikunnasta osallistumaan. Lisäksi Asianajajapäivä on erittäin tärkeä mahdollisuus tavata sidosryhmiämme: oikeudenhoidon parissa työskenteleviä ihmisiä laidasta laitaan, tuomareista mediaan ja kansanedustajista ministereihin. Pystymme tapahtumassamme tarjoamaan sidosryhmien edustajille myös erinomaisen mahdollisuuden tavata toisiaan.
Asianajajapäivän koulutusanti on muuttanut sisältöään vuosikymmenten aikana. Tiukasti juridisesta pykäläkoulutuksesta on siirrytty laajempiin kokonaisuuksiin ja yleissivistävään suuntaan. On antoisaa ja näkökulmia avaavaa kuunnella kerran vuodessa päivän ajan kokeneiden puhujien viisaita ajatuksia ja kokemuksia. Olen aina ollut sitä mieltä, että asianajajan työssä on tärkeää kaikenlainen elämänkokemus ja -näkemysten avartaminen juridisen osaamisen lisäksi. Monta kertaa toimeksiannon hoitaminen vaatii kykyä asettaa asiat suurempaan kontekstiin. Mitä laajempia näkökulmia pystyy asioille antamaan, sitä paremmin pystyy hoitamaan myös oman työnsä.
Tällä kertaa Asianajajapäivän teema oli oikeusvaltio talous- ja turvallisuuspolitiikan tienristeyksessä. Kuulimme erinomaisia puheenvuoroja kriiseistä ja vastuullisuudesta, sananvapaudesta, digitalisaatiosta ja työn tekemisen murroksesta sekä energiasta ja ilmastosta. Niistä jäi pohdittavaa pitkäksi aikaa.
Kaikenlainen kouluttautuminen on tärkeää, ja meille asianajajille se on myös pakollista. Asianajajaliiton Asianajaja-akatemia tarjoaa kohtuuhintaista ja erittäin laadukasta ammatillista jatkokouluttautumista asianajajille ja muille asianajotoimistoissa työskenteleville. Koulutuksia on tarjolla uran eri vaiheissa oleville: osa on suunnattu uusille kyvyille tai heille, jotka haluavat perehtyä uuteen oikeudenalaan ja osa on puolestaan suunnattu jo enemmän kokemusta hankkineille. Helsingissä pidettävät lähikoulutukset järjestetään liiton uusissa toimitiloissa Mikonkadulla, mutta lähes kaikki koulutukset myös striimataan. Lisäksi Asianajaja-akatemiassa on tarjolla monia verkkokoulutuksia, jotka ovat ajasta ja paikasta riippumattomia. Voit katsoa ja kuunnella koulutuksen sinulle sopivana aikana. Kannustan tutustumaan akatemian tarjontaan! Lisää koulutuksesta tämän lehden sivuilta. Toivotan kaikille työn iloa ja innostavia kouluttautumishetkiä!