Image for HAY:n Vuoden asianajajaksi valittiin Lena Mitts

HAY:n Vuoden asianajajaksi valittiin Lena Mitts

HAY:n Vuoden asianajajaksi valittiin Lena Mitts

19.2.2024 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Mitts & Co Oy

Mitts kehottaa nuoria juristeja hankkimaan laajan elämänkokemuksen ja yleissivistyksen.

Helsingin Asianajajayhdistyksen hallitus on myöntänyt Vuoden asianajaja -palkinnon pitkän linjan helsinkiläiselle asianajajalle Lena Mittsille. Palkinto jaettiin loppuvuodesta 2023.

Palkintoperusteluissa todettiin, että Mitts on taitava, yhteistyökykyinen, asioihin tarttuva ja arvostettu kollega.

– Arvostin sitä, että palkinto osoitettiin henkilölle, joka on ollut monessa luottamustehtävässä vaikuttamassa, muttei koskaan puheenjohtajana tai muuten nimekkäässä positiossa. Koen, että tämä on minulle vähän kuin sivuosa-Oscar, Mitts sanoo ja nauraa.

Hän on toiminut Asianajajaliiton ja HAY:n hallituksessa sekä Asianajajaliiton valtuuskunnan jäsenenä. Asianajajana Mitts on toiminut vuodesta 1993 lähtien.

Osaa asiakkaista hän on palvellut koko 30-vuotisen asianajouran ajan.

– Kerran eräs asiakas kertoi, että hänen isoisänsä oli käskenyt soittaa juuri minulle.

Mittsin uran aikana työvälineet ovat vaihtuneet kirjoituskoneista sähköpostiin, mutta asianajajan työn ydin on hänen mukaansa ennallaan: kyseessä on palveluammatti, jossa ollaan tekemisissä ihmisten ja heidän asioidensa kanssa. Myös yritysten toimeksiannot ovat lopulta suurimmaksi osaksi ihmisten välistä kommunikaatiota.

Siksi Mitts on hieman huolissaan siitä, että monet nuoret juristit keskittyvät jo varhain tiettyyn oikeudenalaan ja käyttävät nuoruuden ja aikuisuuden varhaiset vuodet ainoastaan opiskeluun.

Muistakaa elää! Mitts kehottaa.

– Kun tiedät erilaisista asioista, ymmärrät erilaisia ihmisiä, yrityksiä ja heidän tilanteitaan. Asianajajalle on tärkeää ­hankkia laajasti elämänkokemusta ja yleissivistystä, ja tavata ihmisiä monenlaisista taustoista.

Julkaistu numerossa Advokaatti 1/2024

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset

MAINOS