Image for Turvaa selustasi vastuuvakuutuksella

Turvaa selustasi vastuuvakuutuksella

Turvaa selustasi vastuuvakuutuksella

24.9.2021 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Tomi Nuotsalo

Vakuutusmeklari Petri Selin päivittää lokakuussa asianajajien tiedot vastuuvakuutusten kiemuroista.

Minkälaisia tilanteita vastuuvakuutus turvaa asianajajan työssä?

Virheet ovat harvinaisia, mutta inhimillinen erehdys on aina mahdollinen. Suhteellisen pienikin virhe saattaa johtaa päämiehelle epäedullisiin seurauksiin, joista päämies voi vaatia vahingonkorvausta virheen tehneeltä asianajajalta. Vastuuvakuutuksen tarkoitus on kattaa tämä riski vahingonkorvausvelvollisuudesta ja siirtää se pääosin vakuutusyhtiön kannettavaksi. Samalla vakuutus suojaa vahingon kärsinyttä osapuolta, joka saa vakuutuksesta korvauksen.

Joskus lopputulokseen pettynyt päämies saattaa vaatia vahingonkorvausta asianajajalta, vaikka mitään virhettä ei olisi tapahtunut. Vastuuvakuutus korvaa myös kustannuksia, joita syntyy kun asianajaja joutuu puolustautumaan perusteetonta korvausvaatimusta vastaan.

Mitä erityistä vastuuvakuutuksen hankintaan liittyy?

Sikäli kun Asianajajaliiton vähimmäisvaatimukset täyttyvät, on monista vakuutuksen yksityiskohdista mahdollista neuvotella. Vastuuvakuutus on asianajajan liiketoiminnan kannalta tärkeä strateginen vakuutus ja sen hankintaan kannattaa panostaa enemmän kuin muihin vakuutuksiin.

Miksi aiheesta on hyvä erikseen kouluttaa jäseniä?

Erityisesti liikejuridiikassa päämiesten vaatimukset asianajajan vastuuvakuutuksen osalta ovat kasvaneet. Omaan vastuuvakuutukseensa perehtyminen voi myös auttaa ymmärtämään vakuutussopimuksia ja vakuutusmarkkinoita laajemminkin.

  • 7.10.2021 Vastuuvakuutus – Mitä jokaisen asianajajan tulisi tietää omasta vastuuvakuutuksestaan?

 

Katso kaikki koulutukset ja ilmoittaudu:
asianajajaliitto.fi/tapahtumakalenteri

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki