Image for Satavuotias kiinni nykyajassa

Satavuotias kiinni nykyajassa

Satavuotias kiinni nykyajassa

26.11.2021 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Jani Laukkanen

Defensor Legisin uusi päätoimittaja Toni Malminen haluaa säilyttää ”Deffarin” ketteränä ja korkeatasoisena oikeustieteen kivijalkana.

Miksi päätit hakea Defensor Legisin päätoimittajaksi?

Olen harjoittanut asianajoa yli vuosikymmenen ja luonut samanaikaisesti akateemista uraa. Lisäksi olen viime vuosina puhunut ja kirjoittanut paljon oikeuskirjallisuuden ja lainopin merkityksestä oikeuskulttuurille. Defensor Legisin tapaisen oikeustieteellisen aikakauskirjan toimittamisessa nämä puolet urastani yhdistyvät. Tehtävä on myös näköalapaikka seurata suomalaisen oikeustieteellisen kirjoittamisen kehitystä.

Mitä ajattelet julkaisusta ja sen merkityksestä asianajajille tai koko oikeuselämälle?

Mielestäni Defensor Legisillä on selkeä rooli suomalaisten oikeustieteellisten aikakauskirjojen joukossa: se kattaa kaikki oikeudenalat ja pyrkii yhdistämään korkeatasoisen oikeustieteellisen kirjoittamisen sekä käytännön oikeuselämän palvelemisen. Tällaisena se hyödyttää paitsi asianajajakuntaa myös oikeusyhteisöä laajemmin. Yli 100 vuoden ikä kertoo aikakauskirjan merkityksestä, joka ei nykyisen sääntelytulvan aikana ole vähenemässä.

Millä tavoin haluat viedä julkaisua eteenpäin?

Ari Savela on 15-vuotisen päätoimittajakautensa aikana tehnyt hienoa työtä jatkamalla julkaisun parhaita perinteitä uudistuksia unohtamatta. Siksi en näe tarvetta suurille muutoksille. Kilpailu oikeustieteellisten julkaisujenkin kesken kuitenkin kiristyy, joten kehitystyötä on tehtävä jatkuvasti. Harkitsemisen arvoinen konkreettinen muutos on kahden vertaisarvioijan käyttö, mikä lisäisi kirjoittajien saamaa palautetta. Samalla haluan säilyttää DL:lle ominaisen nopean toimitus- ja julkaisuprosessin, mikä on erityisen tärkeää nuorille kirjoittajille, joille tällä voi olla vaikutusta esimerkiksi työnhakuun tai väittelyaikatauluun.

Mikä toimii sinulla vastapainona työlle?

Liikunta – muun muassa kuntonyrkkeily, pyöräily ja patikointi – sekä kirjallisuuden keräily ja lukeminen.

Julkaistu numerossa Advokaatti 5/2021

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki