Image for Katri Saarikivi: Samassa rytmissä

Katri Saarikivi: Samassa rytmissä

Katri Saarikivi: Samassa rytmissä

16.12.2021

Tässä jaksossa vieraana on aivotutkija Katri Saarikivi, joka tutkii Helsingin yliopiston kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä mm. työelämän empatiaa, inhimillistä vuorovaikutusta ja oppimista digitaalisessa ajassa.

Onko empaattinen asianajaja lälly? Onko hierarkia tarpeellista? Jos maailma nopeutuu, onko ihmisen pakko?

Tässä jaksossa vieraana on aivotutkija Katri Saarikivi, joka tutkii Helsingin yliopiston kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä mm. työelämän empatiaa, inhimillistä vuorovaikutusta ja oppimista digitaalisessa ajassa.

Jaksossa keskustellaan toisten ihmisten tajuamisen keinoista ja empatian merkityksestä työelämän eri vuorovaikutustilanteissa. Katri kertoo tutkimuksista, joissa on mitattu ns. “aivosynkkaa” juristien ja potentiaalisten asiakkaiden kohtaamistilanteessa ja automatisoitu empatiaa lääkärien ja potilaiden välisessä digitaalisessa kanssakäymisessä. Jaksossa pohditaan myös uteliaisuutta ja luotettavan tiedon tuottamisen ja tutkimustulosten arvioinnin tärkeyttä. Lisäksi Katri vastaa yleisökysymyksiin ja kertoo, miksi hän joi googlatessaan kaljaa.

Tässä jaksossa:
#tekoäly #firmanbileet #diversiteetti #erikoisjoukot #vanhentunuttehokkuuskäsitys #tiedeuteliaisuus #danielkahneman #kollektiivinenälykkyys #googlescholar #aivojenhyvinvointi #korona #hapanleipäjuuri #koskameilläonbach #howlingwolf

 

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset