Image for Julia Korkman: Muistin varassa

Julia Korkman: Muistin varassa

Julia Korkman: Muistin varassa

21.4.2022

Mitä me oletamme, että ihminen muistaa? Onko kukaan meistä neutraali? Pääkäsittelyssä-podcastin vieraana on oikeuspsykologian dosentti Julia Korkman ja jakson teemana on muisti. Keskustelemme mm. muistin toiminnasta, sen merkityksestä ja roolista oikeusprosesseissa.

Mitä me oletamme, että ihminen muistaa? Onko kukaan meistä neutraali?

Tässä jaksossa vieraana on oikeuspsykologian dosentti Julia Korkman ja jakson teemana on muisti. Keskustelemme muistin toiminnasta, sen merkityksestä ja roolista oikeusprosesseissa ja muun muassa siitä, miten riita-asioiden sovittelussa on paljon samaa kuin pariterapiassa. Korkman katsoo oikeuspsykologin silmin rohkeasti tulevaisuuteen ja kertoo omia näkemyksiään siitä, miten oikeusprosessejamme voisi ja pitäisi kehittää lähtien oikeuskäsittelyjen inhimillistämisestä, esitutkintakuulustelujen tallentamisesta ja poliisien erikoistumisesta aina asiantuntijatodistajien käyttöön.

Korkman on aiemmin työskennellyt psykologina HUS:n lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikössä. Nykyään hän vastaa työn ohella suoritettavasta oikeuspsykologian erikoiskoulutuksesta, joka on suunnattu erityisesti poliiseille sekä terveys- että oikeusalan ammattilaisille. Tutkimustyössään Korkman on perehtynyt muun muassa todistajanpsykologiaan, todistajien kuulemiseen ja erityisesti lasten kertomusten luotettavuuden arvioimiseen epäillyissä rikostapauksissa sekä turvapaikkaprosesseihin.

Tässä jaksossa:
#nostalgia #turvapaikkaprosessit #turuntuomiokirkko #raiskauksenuhri #muistikuvat #oikeusprosessinkesto #esitutkinta #tallentaminen #poliisi #erikoistuminen #teeveestätuttu #drottinggatan #tuomari #kyyneleet #johdattelevakysymys #oppimisenylistys

#pääkäsittelyssä #asianajajat #asianajajaliitto #podcast

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset