Image for Vuoden asianajoassistentiksi valittiin Sanna Husu

Vuoden asianajoassistentiksi valittiin Sanna Husu

Vuoden asianajoassistentiksi valittiin Sanna Husu

22.11.2022 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Susanna Kekkonen

Vahva oikeudentaju innosti Castrén & ­Snellmanilla työskentelevän Sanna Husun juridiikan pariin.

Vuoden asianajoassistentiksi on valittu assistenttina sekä tiiminvetäjän sijaisena Castrén & Snellmanilla työskentelevä Sanna Husu. Tunnustus jaettiin syyskuussa valtakunnallisessa Asianajotoimistopäivässä.

Koulutukseltaan Husu on tradenomi ja kulttuurintuottaja. Hän toimii asianajotoimiston työoikeuden ryhmässä.

– Minulla on vahva oikeudentaju, ja ehkä siksi juridiikka kiinnosti minua. Ilokseni huomasin, että alalla voi toimia muissakin tehtävissä kuin juristina.

Opinnoissaan Husu suuntautui HR:ään ja esihenkilötyöhön. Siksi työoikeuden praktiikka on tuntunut juuri oikealta paikalta. Päivittäistä arkeaan hän kuvaa ”ongelmanratkaisuksi ja asiakaspalveluksi”.

– Assistentti on valmis auttamaan ihan missä tahansa. Jokainen päivä on erilainen ja eteen tulee aina uusia haasteita.

Castrén & Snellmanin väen keskuudessa Husulla on ”ICT-velhon” maine. Hän on toimiston Microsoft Office -pääkäyttäjä ja osallistunut automaation kehittämishankkeisiin.

– Olen aina innostunut ongelmanratkaisusta. Olin noin 10-vuotias, kun meille tuli kotiin ensimmäinen tietokone. Aloin heti ottaa selvää, miten se toimii, tekemään kotisivuja ja editoimaan videoita.

Husu uskoo, että automaatio lisääntyy alalla ja vähentää myös assistenttien manuaalista työtä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että työt loppuisivat, vaan ne muuttuvat haastavammiksi ja mielekkäämmiksi.

Hän näkee onnistuneen juristi–assistentti-suhteen avaimena molemminpuolisen kommunikaation. Vaikeistakin tilanteista ja asioista täytyy pystyä keskustelemaan, Husu painottaa.

– Ja sen jälkeen mennään yhdessä eteenpäin. 

Julkaistu numerossa Advokaatti 5/2022

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki