Image for Tarkennuksia kouluttautumisohjeeseen

Tarkennuksia kouluttautumisohjeeseen

Tarkennuksia kouluttautumisohjeeseen

15.2.2023

Asianajajaliiton valtuuskunta hyväksyi kesäkuussa 2022 tarkennuksia asianajajien täydennyskouluttautumista koskevaan ohjeeseen (B 09) ja nämä muutokset tulivat voimaan 1.1.2023.

Asianajajaliiton valtuuskunta hyväksyi kesäkuussa 2022 tarkennuksia asianajajien täydennyskouluttautumista koskevaan ohjeeseen (B 09) ja nämä muutokset tulivat voimaan 1.1.2023. Kouluttautumisvelvoite on jatkossakin 18 tuntia vuodessa.

Ohjeeseen lisättiin suositus sisällyttää vähintään kaksi tuntia ammattieettistä, toimiston yleiseen järjestämiseen, digiosaamiseen tai hyvinvointiin liittyvää koulutusta vuosittaiseen kouluttautumisvelvoitteeseen. 

Asianajaja on aiemmin voinut sisällyttää pitämästään koulutuksesta oman osuutensa keston kouluttautumistunteihin. Uusissa ohjeissa korostetaan valmistautumisen osuutta siten, että siitä hyväksytään lisäksi oman koulutusosuuden kestoa vastaava aika.

Asianajajan on edelleen pyynnöstä esitettävä selvitys vuotuisesta kouluttautumisestaan viideltä viimeiseltä vuodelta. 

asianajajaliitto.fi/saantely

Julkaistu numerossa Advokaatti 1/2023

Kirjoittaja Johanna Kainulainen

on Asianajajaliiton viestintäasiantuntija ja Advokaatin toimituspäällikkö. Hän kirjoittaa Advokaattiin erityisesti Asianajajaliittoon liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki