Image for Riitta Leppiniemi kunniatohtoriksi

Riitta Leppiniemi kunniatohtoriksi

Riitta Leppiniemi kunniatohtoriksi

9.5.2023 Teksti Johanna Kainulainen // Kuvat Asianajotoimisto Susiluoto

Kunniatohtorin arvo on yliopiston korkein tunnustus.

Helsingin yliopiston ­oikeustieteellinen tiedekunta vihkii asianajaja Riitta ­Leppiniemen kunniatohtoriksi kesäkuussa 2023. Kunniatohtorius myönnetään, koska Leppiniemi on tehnyt pitkän ja merkittävän uran asianajajana erityisesti korkean profiilin rikosoikeudellisissa asioissa. Kunniatohtorin arvo on yliopiston korkein tunnustus.

Riitta Leppiniemi on ollut asianajaja vuodesta 1991. Hän on toiminut useissa Asianajajaliiton luottamustehtävissä, muun muassa liiton puheenjohtajana vuosina 2007–2010.

– Helsingin yliopiston päätös myöntää minulle oikeustieteen tohtorin arvon honoris causa on hämmentävän hieno tunnustus, mistä olen kiitollinen. Päätös osoittaa yleisemminkin asianajajan työn arvostusta. Odotan innolla arvokasta promootiotilaisuutta ja siihen liittyviä mukavia juhlia.

Oikeustieteellisen tiedekunnan 11. tohtoripromootio järjestetään 15.–17.6. Edellisen kerran se on järjestetty vuosina 2017, 2010, 2000 ja 1990.

Perinteiseen tapaan promootion yhteydessä tiedekunta promovoi myös kunniatohtoreita. Tiedekunta voi myöntää kunniatohtorin arvon kenelle tahansa tarpeeksi ansioituneeksi katsomalleen henkilölle riippumatta tämän koulutustaustasta. Oikeustieteellinen tiedekunta myöntää kunniatohtorin arvon samalla viidelle muulle henkilölle, muun muassa ministeri Lauri Tarastille ja entiselle tietosuojavaltuutetulle Reijo Aarniolle.

Promootio on monipäiväinen seremonia, jossa tohtorit ja joissakin tiedekunnissa myös maisterit pääsevät juhlimaan suorittamiaan tutkintoja koko yliopistoyhteisön kanssa. Promootion historia ulottuu Helsingin yliopiston perustamisaikoihin saakka vuoteen 1643. Kansainvälisestikin ainutlaatuinen suomalainen promootio on yliopiston parhaiten säilynyt vuosisatojen läpi jatkunut perinne.

Julkaistu numerossa Advokaatti 2/2023

Kirjoittaja Johanna Kainulainen

on Asianajajaliiton viestintäasiantuntija ja Advokaatin toimituspäällikkö. Hän kirjoittaa Advokaattiin erityisesti Asianajajaliittoon liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset