Image for Aurinkoa liiton arkeen

Aurinkoa liiton arkeen

Aurinkoa liiton arkeen

22.11.2022 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Tero Ikäheimonen

Marian Grönlund on Asianajajaliiton jäsenasioista ja yleisvalvonnasta vastaava uusi johtaja.

Toimit aikaisemmin Finanssivalvonnan vakuutus­valvonnassa. Miltä vakuutusala näyttäytyi juristin näkökulmasta?

Vakuutusala on haastava valvottava, sillä vakuutusalan sääntely on pitkälti periaatepohjaista ja monilta osin yleiseurooppalaista. Vakuutusyhtiön varojen käyttö, hallinto ja johdon sopivuus ovat Suomessa tarkkaan säänneltyjä. Vakuutusyhtiölaki sääntelee kuitenkin vain periaatteiden tasolla, miten vakuutusyhtiöiden on toimintansa järjestettävä, mutta valvojalta vaaditaan kykyä arvioida yhtiöiden käytännön toimintaa. Tässä mielessä asianajoalan tarkempi sääntely tarjoaa juristille selkeämmät raamit.

Työnkuvasi Asianajajaliitossa on kokonaan uusi. Mitä tehtäviisi kuuluu?

Vastaan jäsenasioista ja yleisvalvonnasta eli muun muassa asianajotoimistojen tarkastuksista, rahan­­pesun estämiseen liittyvästä valvonnasta, asianajajatutkinnosta ja jäsenasioiden linjaamisesta. Lisäksi tehtäviini kuuluu oikeuspolitiikkaan ja kansain­välisiin asioihin liittyviä kysymyksiä. Johdan viiden asiantuntijan tiimiä, joten työnkuvaani kuuluu myös henkilöstöasioita.

Mitä haluat tuoda liiton arkeen?

Minulle on tärkeää, että tiimiläiseni viihtyvät ja menestyvät tehtävissään parhaalla mahdollisella tavalla. Olen kiinnostunut prosessien kehittämisestä, joten varmasti tulemme aikanaan käymään läpi, miten tiimin tekemistä voisi vielä entisestään hioa. Minulle tärkeää on myös työpaikan ilmapiiri, ja varmasti tulen näkymään ja kuulumaan arjessa positiivisena ja aurinkoisena tyyppinä, joka lähtee innolla mukaan uusiin projekteihin ja etsii ratkaisuja niin arjen käytännöllisiin kuin juridisiin kysymyksiin.

Julkaistu numerossa Advokaatti 5/2022

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset