Image for Asianajajaliitolle uusi hallitus ja nimi

Asianajajaliitolle uusi hallitus ja nimi

Asianajajaliitolle uusi hallitus ja nimi

23.9.2024 Teksti Johanna Kainulainen // Kuvat Susanna Kekkonen

Valtuuskunta valitsi kesäkuussa Asianajajaliitolle uuden hallituksen ja päätti Asianajajaliiton nimen muuttamisesta vuoden 2025 alusta lähtien.

Valtuuskunta valitsi Asianajajaliiton uudeksi puheenjohtajaksi Eero-Pekka Uotilan Helsingistä ja uudeksi varapuheenjohtajaksi Jussi Ikosen Helsingistä. Lisäksi valittiin erovuoroisten tilalle uusia jäseniä hallitukseen.

Hallituksen jäseniksi valittiin Hannu Kalkas (Helsinki), Tomi Kauppinen (Häme), Veli-Matti Lanne (Satakunta) ja Aino Kuulasmaa (Mikkeli). Toimikaudet ovat kolmevuotisia ja alkoivat heti valinnasta.

Lisäksi varapuheenjohtajaksi valitun Jussi Ikosen tilalle hallitukseen kevätkokouksessa 2025 päättyväksi toimikaudeksi valittiin Suvi Knaapila (Helsinki).

Vanhoina jäseninä jatkavat Mari Lampenius (Helsinki), Max Lindholm (Helsinki) ja Matti Pulkamo (Lappi).

Hallitus vastaa Asianajajaliiton strategian toteutumisesta ja valvoo liiton operatiivista toimintaa. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi hallitukseen kuuluu kahdeksan muuta jäsentä eri puolilta Suomea ja molemmista kotimaisista kieliryhmistä.

Valtuuskunta päätti myös, että Suomen Asianajajaliiton uusi toiminimi on 1.1.2025 alkaen Suomen Asianajajat, ruotsiksi Finlands Advokater ja englanniksi Finnish Bar Association. Uusi nimi otetaan käyttöön porrastetusti vuodenvaihteen jälkeen.

Nimenmuutos ei vaikuta Asianajajaliiton tehtäviin tai toimintaan. Asianajajaliiton tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa riippumattomana julkisoikeudellisena toimijana. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen.

Kuva: Asianajajaliiton hallitus kesäkuussa 2024. Kuvassa vasemmalta Aino Kuulasmaa, Iina-Mari Supperi (Hannu Kalkaksen varajäsen), Tomi Kauppinen, Mari Lampenius, pääsihteeri Niko Jakobsson, Veli-Matti Lanne, Eero-Pekka Uotila, Jussi Ikonen, Suvi Knaapila, Max Lindholm ja Lauri Leppänen (Matti Pulkamon varajäsen).

Julkaistu numerossa Advokaatti 3/2024

Kirjoittaja Johanna Kainulainen

on Asianajajaliiton viestintäasiantuntija ja Advokaatin toimituspäällikkö. Hän kirjoittaa Advokaattiin erityisesti Asianajajaliittoon liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset