Image for Pitkäjänteinen työ jatkuu

Pitkäjänteinen työ jatkuu

Pitkäjänteinen työ jatkuu

21.6.2021 Teksti Tero Ikäheimonen // Kuvat Anni Koponen

Koulutusvaliokunnan uusi puheenjohtaja Mari Lampenius näkee pitkän aikaa saatavilla olevat verkkokoulutukset arvokkaina erityisesti nuorille asianajajille.

Miten Asianajajaliitto kehittää koulutustarjontaa?

Asianajajaliitto on lanseerannut Asianajaja-akatemian verkkokoulutukset sekä mahdollisuuden suorittaa asianajajatutkinto sähköisesti verkossa. Tämä on ollut kullanarvoinen harppaus erityisesti korona-aikana, mutta tärkeää myös tulevaisuudessa fyysisten koulutustilaisuuksien rinnalla.

Asianajaja Jyrki Piiparisen vetämä koulutusvaliokunta ja Asianajajaliiton henkilökunta ovat tehneet loistavaa työtä. Liitto on luonut koulutuksen suunnittelulle mallin, jossa koulutusvaliokunnan eri alatyöryhmien jäsenet ovat sisällön suunnittelussa suuressa roolissa. Koulutukset suunnitellaan pitkäjänteisesti ja hyvissä ajoin etukäteen. Tätä työtä on hyvä jatkaa. Jatkamme myös arvokasta yliopisto-yhteistyötä professori Mikko Vuorenpään avustuksella.

On mielestäni tärkeää, että tarjolla olisi säännönmukaisesti koulutuksia erityisesti myös nuoria ajatellen. Asianajaja-akatemian verkkokoulutukset mahdollistavat koulutusten saatavilla olon pidempään. Esimerkkinä mainittakoon Kättä pidempää käräjille -koulutus, joka tulee saataville Asianajaja-akatemian verkkokoulutukseksi pidemmäksi aikaa. Myös perintöoikeudesta on tulossa syksyllä koulutuskokonaisuus, jossa käydään läpi pesänselvityksen ja perinnönjaon ydinkysymyksiä perunkirjoituksesta lähtien.

Miten jäsenistö voi vaikuttaa koulutusten sisältöön?

Kuuntelemme mielellämme jäsenistön ideoita ja kehitysehdotuksia! Koulutustoiveita voi toimittaa suoraan Asianajajaliittoon osoitteeseen koulutus@asianajajaliitto.fi

Julkaistu numerossa Advokaatti 3/2021

Kirjoittaja Tero Ikäheimonen

on vapaa toimittaja, viestintäalan yrittäjä ja Advokaatin toimitussihteeri.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki

Uusimmat kirjoitukset

Työpaikkailmoitukset