Image for Vuoden asianajoassistentti Maarit Virtanen saa virtaa uuden oppimisesta

Vuoden asianajoassistentti Maarit Virtanen saa virtaa uuden oppimisesta

Vuoden asianajoassistentti Maarit Virtanen saa virtaa uuden oppimisesta

21.6.2021

Vuoden Asianajoassistentiksi valittu Maarit Virtanen nauttii itsensä haastamisesta. Uusista ilmiöistä pitää olla kiinnostunut, hän sanoo.

Vuoden Asianajoassistentiksi on valittu asianajosihteeri Maarit Virtanen Asianajotoimisto Jyri Sarpaniemestä.

Virtasen ura asianajoassistenttina alkoi 1990-luvun laman alla. Silloin pankissa työskennellyt Virtanen vaihtoi entisen työtoverin houkuttelemana työpaikkaa Asianajotoimisto Veikko Palotiehen.

Insolvenssiasiat olivat tulleet pankissa tutuiksi, ja sille kokemukselle tuli pian käyttöä asianajotoimistossa.

– Kului alle vuosi, niin koko pankkia ei ollut enää olemassa! Pääsin sopivasti laman alta pois, Virtanen sanoo.

Samalla alkoi asianajaja Jyri Sarpaniemen kanssa yhteistyö, joka on jatkunut tähän päivään saakka. Esimiehen kanssa töiden teko on ollut mutkatonta, mistä kertoo 30 vuotta jatkunut työsuhde. Nykyisin Asianajotoimisto Jyri Sarpaniemi on osa Advoforum-yhteisöä, johon kuuluu 14 itsenäistä asianajotoimistoa.

Palkinnon perusteluissa mainittiin Virtasen huolellisuus ja asiakaspalveluhenkisyys. Virtanen ei pelkää haastaa kirjelmän juridisia argumentteja, jos hän näkee niissä parannettavaa.

– Meitä yhdistää esimieheni kanssa myös rakkaus taidetta kohtaan. Jyri on intohimoinen taiteen kerääjä, ja työpaikkamme taiteen täyttämä ympäristö antaa todella paljon voimaa.

Maarit Virtanen on nähnyt läheltä asianajoalan muutoksen. Teknologia on 30 vuodessa helpottanut monia arkisia toimenpiteitä, mutta vastapainoksi työelämä on muuttunut hektisemmäksi – odotetaan, että asiat tapahtuvat ”eilen eikä heti”.

Virtasen onneksi hänellä on pelkäämätön asenne uutta kohtaan. Tärkeintä on, että on kiinnostunut asioista eikä jää paikalleen polkemaan, hän sanoo.

– Kaikilla palveluntarjoajilla on nykyään erittäin -hyvät nettisivut, joista saa tietoa. Niiden avulla saa kyllä uudet asiat haltuun, jos vain haluaa.

Vapaa-ajalla Virtanen ”ehkäisee dementiaa” aktiivisella kulttuuriharrastuksella sekä kielten opiskelulla.

Viimeisimpänä aluevaltauksena on espanjan kieli, jota Virtanen on opiskellut yhdessä työpaikan porukan kanssa kahden ja puolen vuoden ajan. Haaveissa siintää kesällä matka Málagan yliopistoon kielikurssille, jos vain pandemiatilanne sen sallii.

– Olen espanjasta mielettömän innoissani. On ihana huomata, että vielä voi oppia uutta kieltä!

Julkaistu numerossa Advokaatti 3/2021
Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki