Image for Norsu marmorilattialla

Norsu marmorilattialla

Norsu marmorilattialla

21.6.2021

”Kiitos, kun tartuitte tärkeään asiaan.”

”Asioista on voitava puhua avoimesti.”

”Uskomme, että hyvinvoiva henkilöstö pystyy palvelemaan asiakkaita paremmin.”

Joidenkin asianajoalan työntekijöiden ympäripyöreät työtunnit ja uupumisriski ovat olleet julkinen salaisuus – erään kuvailun mukaan ”norsu marmorilattialla” − joka nousee ajoittain esille myös julkisuudessa. Oikeus jaksaa -työhyvinvointikampanjaan tulleet kommentit kertovat, että kampanja on tervetullut ja odotettu.

Oikeus jaksaa -kampanjassa Asianajajaliitto kannustaa kaikkia asianajotoimistoja huolehtimaan toimiston työntekijöiden työnhyvinvoinnista. Kampanja lanseerattiin Asianajajaliiton hallituksen jäsenten toimistojen tuella, ja alkuvaiheen jälkeen kampanjan periaatteisiin on sitoutunut lukuisia asianajotoimistoja. Oikeus jaksaa -kampanja kehottaa asianajotoimistojen johtoa konkreettisiin työhyvinvointia edistäviin toimenpiteisiin, kuten kuuntelemaan omaa henkilöstöä ja selvittämään mahdolliset työajan seurantaan liittyvät puutteet, puuttumaan ylilyönteihin työsuojelun keinoin sekä teettämään työhyvinvointikyselyn säännöllisesti.

Monissa asianajotoimistoissa on jo ennen kampanjaa tehty pitkäjänteistä työtä työn ja vapaa-ajan paremman tasapainon löytämiseksi. Koska tarkempaa tietoa asianajajien jaksamisesta silti tarvitaan, liitto osallistuu yhteispohjoismaiseen tutkimukseen, jossa selvitetään asianajotoimistoissa työskentelevien hyvinvointia ja työjärjestelyjä. Tuloksia on luvassa syksyllä 2021.

Julkaistu numerossa Advokaatti 3/2021

Kirjoittaja Johanna Kainulainen

on Asianajajaliiton viestintäasiantuntija ja Advokaatin toimituspäällikkö. Hän kirjoittaa Advokaattiin erityisesti Asianajajaliittoon liittyviä ajankohtaisia uutisia.

Jaa kirjoitus Kopioi linkki
Jaa kirjoitus Kopioi linkki